HiiT

HiiT staat voor: High intensity interval Training. Tijdens een HiiT wissel je intensieve oefeningen af met korte periodes van rust. Deze korte rustperiodes geven je de mogelijkheid te herstellen, waardoor jij jezelf bij de volgende oefening weer voor de volle 100% kan geven. 

Smart Fit biedt je verschillende HiiT-opties aan waarbij effectiviteit en community centraal staan. 

HiiT is geen klassikale groepsles waar iedereen, begeleid door een stevige beat en onder leiding van een trainer, hetzelfde doet. Tijdens een HiiT train je op je eigen tempo en je eigen belastingsniveau. Je hartslag is bepalend voor de intensiteit van de training. HiiT is hierdoor geschikt voor iedereen ongeacht trainingsniveau en leeftijd. 

VOORDELEN HiiT

HiiT is een van de meest effectieve vormen van training voor vetverbranding. Met een HiiT training behaal je binnen 30 dezelfde gezondheidsvoordelen als met een traditionele training van 60 tot 90 minuten. 

Met HiiT verbrand je meer calorieën met een kortere training, doordat je na een HiiT sessie extra calorieën verbrand tot lang nadat de training is afgelopen. Daarnaast verlaagt een HiiT training je lichaamsvet, hartslag en bloeddruk. HiiT kan zelfs helpen de bloedsuikerspiegel en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Dit alles komt doordat HiiT voor een langere tijd een verhoogde stofwisseling op gang brengt. 

Deze verhoogde stofwisseling wordt verklaard door het EPOC-effect. Het EPOC effect, Extended Post Oxygen Consumption, ook wel het naverbrandings-effect genoemd, ontstaat als je gedurende een kortere periode intensief traint. 

Na een intensieve training heeft je lichaam meer energie nodig om te herstellen. Je lichaam haalt deze energie uit de verbranding van koolhydraten en vetten. Hiervoor heeft het lichaam extra zuurstof nodig. Een hogere zuurstofopname van het lichaam staat dus gelijk aan een hogere verbranding van vetten en andere stoffen.

Tijdens een HiiT training wissel je intensieve inspanning af met korte periodes van herstel. Deze vorm van training stimuleert je om je eigen grenzen op te zoeken. Hierdoor ligt de intensiteit bij een HiiT training erg hoog en is het EPOC effect na een HIIT-sessie vele malen hoger dan bij een training op lage intensiteit. Een HiiT training van 30 tot 45 minuten levert hierdoor meer gezondheidsvoordelen op dan een langdurige cardio sessies.

Uptivo Hartslagmeter

Hartslag gebaseerd trainen

Al onze HiiT trainingen zijn hartslag gebaseerde trainingen. Tijdens deze trainingen draag je een hartslagmeter, die laat zien op hoeveel % van je vermogen je traint. Op basis van deze meting wordt jij gepushed harder te trainen of juist afgeremd. Je hartslag is dus, bepalend voor de intensiteit van je training. Hierdoor train je op jouw eigen vermogen en is een HiiT training geschikt voor iedereen ongeacht leeftijd en trainingsniveau.

Tijdens al onze HiiT trainingen draag je een hartslagmeter. Deze hartslagmeter is gekoppeld aan het dashboard in de trainingsruimte. Hierdoor kan je training je hartslag in de gaten houden en zien op hoeveel procent van je vermogen je traint. Voor een optimaal naverbrandings-effect moet je minimaal 12 minuten op 80-89% van je vermogen trainen. Dit percentage wordt ook wel de oranje zone genoemd. 

Train je op een lagere intensiteit dan jouw lichaam aankan, dan dagen wij jou uit, jezelf harder te pushen door sneller/harder te trainen. Bevindt jouw hartslag zich in de zwarte zone > 94% Dan remmen we jou af om overtraining te voorkomen.

Om de resultaten van verschillende trainingen en verschillende gebruikers te vergelijken werken we met UPP’s. Dit zijn punten die je kunt verdienen door in een van de hartslagzones te trainingen. Bij matige inspanning (50-59%) verdien je 1 punt per minuut, terwijl je voor intensieve inspanning 8 punten per minuut verzamelt. Komt je hartslag boven de 94%, ontvang je geen punten. De punten belonen dus intensieve training, maar geen overtraining!

Puntentelling HiiT Uptivo

Uptivo

Om je hartslag te kunnen meten, draag je tijdens onze HiiT lessen een hartslagmeter. Iedere les hebben we een aantal hartslagmeters te leen. Heb je zelf een hartslagmeter dan is deze meestal ook te koppelen met het dashboard. Wil je een uitgebreider verslag van jouw training, verschillende trainingen met elkaar vergelijken of buiten onze HiiT lessen om ook met UPP’s werken, schaf dan zelf een Uptivo hartslagmeter aan. 

 

  • Werk ook buiten de trainingen met UPP’s
  • Vind uitgebreide trainingsverslagen
  • Houd afstanden bij met de ingebouwde GPS-tracker
  • Houd makkelijk je progressie bij met de logfunctie
  • Laat een personal trainer mee kijken met jouw progressie

Met een Uptivo hartslagmeter kun je gemakkelijk de intensiteit van al je trainingen bijhouden. Je kunt de hartslagmeter bij iedere vorm van training gebruiken. Met iedere training verzamel je UPP’s.  Trainingen onder begeleiding leveren 30% meer UPP’s op dan individuele trainingen. 

Je vindt het aantal behaalde UPP’s samen met een uitgebreid verslag van je training in de Uptivo app. Je kunt het verslag opslaan om verschillende trainingen met elkaar te vergelijken en gemakkelijk je progressie bij te houden. Ook kun je verschillende challenges aangaan in de app of een personal trainer toegang geven tot jouw trainingsverslagen, zodat hij/zij mee kan kijken met jouw progressie. 

Gebruik je de Uptivo hartslagmeter tijdens een fiets- of looptraining, dan houdt de hartslagmeter ook je afgelegde afstand bij in de app. De Uptivo hartslagmeters beschikken namelijk over een ingebouwde GPS-tracker. 

Tot slot kan je in de Uptivo app relevante data met betrekking tot je lichaamssamenstellingen opslaan. Het toevoegen van deze gegevens vergroot de accuratie van jouw trainingsverslagen.

Uptivo biedt twee verschillende hartslagmeters aan. De Uptivo Chest band en de Uptivo Lightband. De Uptivo Chest band draag je om je borst. Hierdoor kan de hartslagmeter de meest nauwkeurige metingen doen. 

De Uptivo Lightband is een hartslagmeter voor om je arm. De hartslagmeter is gemakkelijk om te doen en zit comfortabel tijdens het trainen. Daarnaast is de Uptivo lightband waterproof, waardoor je de hartslagmeter ook met watersporten kunt gebruiken. 

Koop jouw Uptivo hartslagmeter bij ons in de club

Chestband Uptivo

Uptivo Chestband

Leden prijs: €49,-

Winkelprijs €69,-

Light band Uptivo

Uptivo Lightband

Leden prijs: €89,-

Winkelprijs €119,-