Smart Kettlebell - Smart Fit, de slimste manier om fit te worden!
Blog
19
11
2018

Smart Kettlebell

Door Smart Fit 0

Kettlebell training is geen hype, maar een wetenschappelijk onderbouwde training waarvan bewezen is dat het de kracht, snelheid, coördinatie en core stability (stabiliteit van de rompspieren) verbetert. Wat deze trainingsvorm zo aantrekkelijk maakt is de hoeveelheid spieren die je tegelijkertijd traint. Dit maakt het een efficiënte methode voor een effectieve workout.

Deze trainingsmethode is niet lang geleden nieuw leven ingeblazen en sindsdien in de sportscholen niet meer weg te denken. Niet alleen maar krachtsporters, maar ook atleten die op zoek zijn naar sportspecifieke training weten de weg naar de kettlebells vaker te vinden. Er wordt geclaimd dat het superieur is aan traditionele krachttraining zoals gewichtheffen en oefeningen met dumbbells. Bij veel van de oefeningen train je de benen, rug, buikspieren, armen en schouders. Het bevordert niet alleen je spierkracht. Doordat je vele spieren tegelijkertijd inzet neemt ook je uithoudingsvermogen enigszins toe. Met recht kun je spreken van een ‘total body workout’. Afhankelijk van je lichaamsgewicht en je trainingsintensiteit verbrand je ongeveer in dertig minuten al snel 400 calorieën.